Chimia sarutului. Ce au descoperit specialistii dupa ce au filmat doi indragostiti cu o camera termica

iulie 9, 2016 // Categoria:

shutterstock_345882947re

Organismul uman sufera transformari spectaculoase atunci cand suntem indragostiti. Specialistii au incercat sa analizeze din punct de vedere stiintific ce se intampla in momentul in care doi indragostiti se saruta pasional.

Temperatura corpului uman creste cu cateva grade atunci cand ne sarutam. Accelerarea batailor inimii creste pulsul iar sangele inunda anumite parti ale corpului, cum ar fi zona capului, a fetelor, a pieptului sau a zonelor erogene. Oamenii de stiinta din Marea Britanie au realizat un experiment spectaculos, filmand cu o camera termica un sarut pasional intre doi indragostiti. Astfel, zonele mai sus mentinonate apar rosii, spre deosebire de cele mai “putin implicate” in aceasta activitate, cum ar fi picioarele.

Una dintre concluzii ar fi ca iubirea face bine la sanatate. Sarutarile pasionale ard calorii si tocmai de aceea ne pastreaza tineri si frumosi. Asa apare si fenomenul de “roseata in obraji” dar si cea de ameteala, din cauza schimbarilor frecventelor la nivel neuronal.

Exista insa si un efect mai putin placut: fluidele contin germeni care se transmit de la un individ la altul. Insa, pana la urma, dragostea inseamna sa impartasesti totul, nu-i asa?

shutterstock_91951943

ANDRA ON INSTAGRAM

LOAD MORE